09 septembrie 2013

"“Dor-cuvantul latinesc care l-a adus pana la noi,”dolus”,venea de la “dolere”,care inseamna a “durea”
Dor marunt – cred ca au vrut sa-i spuna dor de alint,dar n-au stiut daca sa recunoasca ca ti se face dor de un om pe care-l iubesti si la 5 minunte dupa ce-a iesit pe usa.
Dor de duca – cand tot ce ai in jur iti este in plus. Iti lipsesti doar tu, tie, intr-o varianta dupa care jinduiesti.
Dor mocnit – se insinueaza meticulos, ca o mireasma de viata in doi.
Dor naprasnic – are o culoare vie, iti scoate ochii, uneori si sufletul, caruia ii plac mai mult nuantele calde.
Dor dureros – cand ce astepti nu mai vine si stii bine asta, dar pastrezi dorul, caci nu ai mereu cu ce sa-l inlocuiesti.
Dorul moare cand esti fericit,cand fiinta care a declansat dorul ti-e din nou in brate.
Dorul de dor – cand ai prefera sa te chinui din nou, decat sa fii un om atat de singur.
Dor mincinos – cand nu era sentiment, ci obisnuinta. Tabiet. Tic.
Dor fizic – cand creierul iti da comenzi bezmetice si faci orice pentru o senzatie care sa aduca a… doi.
Dor fara tinta – cand plangi la viata altora de pe strada, din filme, din cantece, din carti…
Dor necunoscut – cand nu stii exact de ce ti-e rau langa jumatatea ta. Ti-e dor de tine, cel mai probabil.
Dor de copilul tau – dorul sfant de mama… e cel mai pur strat care ramane din grija, dupa ce te-ai resemnat ca esti, totusi, in alta parte.
Dor de copilarie – e,de cele mai multe ori, un dor de parintii care-ti rezolvau toate problemele in care azi te-ai incalcit.
Dor de iubirea vietii tale – e culmea dorului. Intreaba-ti sufletul. Iti va spune, probabil, ca atunci te-a cunoscut cu adevarat…
Cand nu-ti este dor de nimeni, esti prea tanar sa-ti dai seama…
Cand mereu ti-e dor de cineva, esti un om plecat departe, care si-a lasat sufletul de unde a plecat…
Cand nu stii ce simti, cand nu stii de ce esti agitat, nervos, cu capu-n nori si cu gandurile vraieste, nu da vina pe tine – recunoaste ca ti-e dor si uita-te spre fiinta care te-a ravasit. Du-te pana la ea si vei da…de tine, intreg.
Sa nu confunzi pofta cu dorul. Pofta e doar un instinct, te va amagi. Dorul iti raspunde la cele mai frumoase intrebari despre tine…
Dorul de clarificare – asa afli cand iubesti cu adevarat, dupa ce nu mai ai langa tine…
Nimeni nu plange de dor fara stimuli, fara detalii care spun povestea ce-ti lipseste atat de tare.
In dor, ai timp de tine. Fii creativ.
Si cainilor le e dor – nu stiu multi oameni care sa se bucure ca un caine caruia i s-a intors stapanul acasa…
Dorul de tinerete – inca n-ai gasit cea mai potrivita preocupare pentru varsta ta…
Dorul de cineva care abia l-ai cunoscut si despre care nu stii mai nimic – de cele mai multe ori se cheama indragostire. Alteori e hora hormonala.
De dor, faci o multime de lucruri nefiresti. Printre ele se numara si cele mai frumoase amintiri ale omului de care ti-e dor.
Dorul are niste corzi ca de violoncel, iti spune pe tonurile cele mai grave si mai tandre cat de mult iubesti. Cateodata, corzile se rup, una cate una. Nu incerca sa le innozi, va suna atat de fals…
Traieste-ti dorul si nu incerca sa-l inchizi in casa cand pleci. Ia-l cu tine peste tot, iti va lumina zambetul.
Nu incerca sa-ti povestesti dorul. Spune-i doar omului de care ti-e dor, in toate felurile. Orice alta persoana nu va rezona la dorul tau. - Cateodata, nici macar el.
Dorul nu e o boala. Nu ai nevoie de vindecare, ci de revedere,de regasire,de reintregire. Dorul nu fumeaza, nu bea, nu ia droguri si nu se duce la curve. Daca vrei sa te intelegi cu dorul tau, fa ce-ti spune el…
Un copil nu stie sa spuna cat ii e dor de parinti, de mama mai ales. Un copil strivit de dor e cel mai sfasietor tablou. Mamele care-si abandoneaza copilul sau care pleaca din copilaria pruncilor lor sunt cea mai urata fata a lumii.
Nu face demonstratii de forta cand ti-e dor, ajung gesturile mici, dar profunde. Alteori ajung cuvintele, aranjate dupa bataile inimii.

In starea de dor comunicam cel mai bine. Atunci ne spunem tot ce n-apucam cand suntem lipiti. Abia atunci ne trec prin minte lucrurile pe care le-am face impreuna, sau pretuim toate zilele banale. Cand se inteteste dorul, invatam sa scriem, sa vorbim, sa ne lasam descoperiti, sa ne adoram vulnerabilitatea, sa pastram amintirile…
Dorul barbatilor care nu stiu sa iubeasca e a doua lor copilarie – nu inteleg ce li se intampla, se intorc mereu la jucariile lor preferate, unde totul e clar si simplu.
Dorul e rezumatul perfect a ceea ce conteaza cu adevarat in viata ta."

"Niste Raspunsuri" - Mihaela Radulescu



0 comentarii: